Tornadoen rammer land! Thorbjørn Risager and The Black Tornadoes ved Stranden på Lundeborgdagen den 3. august 2024

Thorbjørn Risager& The Black Tornadoes har gennem de sidste tyve år sat spor i hele Skandinavien, Europa, Canada, USA og Asien. De har fængslet publikum med deres dynamiske sceneoptræden og en lyd, der blander soul, Chicago blues, boogie og rock ‘n’ roll med en stemme, som bringer mindelser om Ray Charles, Van Morrison og Billy Gibbons. Risager har haft æren af at dele scene med The Buddy Guy og Doyle Bramhall II i Indien. Han har spillet med navne som Robben Ford og Kim Wilson (The Fabulous Thunderbirds) og varmet op for Bonnie Raitt og Tedeschi Trucks Band.

Thorbjørn Risager voksede op i den lille by Jyllinge ca. 30 km fra København. Det tidligere fiskerleje ligger på den østlige bred af Roskilde Fjord med en travl havn med en fantastisk udsigt, hvor solnedgangen møder horisonten i det fjerne – der hvor vi i Lundeborg ser over mod smukke Langeland og Lohals. Med en sådan udsigt er det svært ikke at sidde og drømme om tidligere tiders vikingetogter og andre eventyr, som den store vide verdens horisonter har at byde på. 

På alle måder er bandet rigtige “road warriors”, der bruger 9-10 måneder om året på at turnere, men det er aldrig noget,de har taget for givet. “Alle koncerter er unikke oplevelser. Man ser bare ud på publikums smil og reaktioner, og så ved vi, at det vi laver, giver mening”, uddyber Risager. De har vundet fans i alle verdenshjørner på deres utal af rejser over hele kloden – selv Elwood Blues himself, Dan Ackroyd,som hyldede deres”Hot rhythm and blues” og tilføjede: “Risager’s got a great voice, great delivery and feels the blues. The songs are original, but sound like they come from a Stax recording session circa 1965. 

To årtier på landevejen har givet bandet en utrolig evne til at vide, hvad der får folk til at bevæge sig – både i krop og sjæl, og deres showmanship og sans for eventyr er aldrig langt væk. Fra den ydmyge begyndelse i Jyllingetil udsolgte koncerter over hele Skandinavien, Europa, Amerika og Asien har Thorbjørn Risager & The Black Tornado bygget karrieren op på den gammeldags måde. Efter tyve år er bandet stadig i topform, og vi forudser en kæmpe fest ved Stranden i Lundeborg!
(Ovenstående er let komprimeret pressemeddelelse fra bandets hjemmeside)

Koncerten er gratis, der kan købes øl, vand og vin – og en blå kaffekande vil gå på omgang i håb om en god skilling til musikken. Koncerten er arrangeret af Lundeborg Musikkultur (LUMUKU) med støtte fra lokale sponsorer, Fonden for Fynske Bank og Sydfyns Elforsynings Almennyttige Fond – SEAF.